Future Food Innovation | 2015 Aktiviteter

Det lokale fødevareerhverv som én af motorerne

Afholdes den 23-01-2015

Det lokale fødevareerhverv som én af motorerne i udviklingen af den danske fødevareklynge

Arrangementet er en opfølgning på vores workshop i Foulum i januar 2014. Her fik vi mange kvalificerede input til det fremadrettede arbejde med hele fødevaresatsningen, som vi i den mellemliggende periode har arbejdet videre med.

På workshoppen den 23. januar 2015 vil vi – som ovennævnte titel antyder – fokusere på udviklingen i det lokale fødevareerhverv. Vi vil således drøfte, hvordan alle parter i et tæt samarbejde sikrer de bedste rammer og betingelser for udviklingen i det lokale fødevareerhverv. Derfor vil der blive drøftet spørgsmål som:

  • Hvordan kan de offentlige måltider bruges som en driver for den lokale erhvervsudvikling indenfor fødevareerhvervet?
  • Hvad er lokale fødevarer?
  • Hvornår er en virksomhed en fødevareproducent og hvornår er den en turistaktør – og skal de håndteres ens i en erhvervsudviklingskontekst?
  • Hvilke potentialer foreligger for det lokale fødevareerhverv i forhold til afsætning til den nationale detailhandel?
  • Hvilke foreløbige resultater og læring har arbejdet i de fire regionale fødevarenetværk kastet af sig, og hvad skal vi fremadrettet med vores netværk?
  • Hvordan er arbejdsdelingen mellem regionen, kommunerne og LAG’erne?

Program:
Kl. 08.30 – Morgenmad og registrering
Kl. 09.00 – Velkomst ved afdelingschef for fødevarer og turisme Erik Sejersen om status
på den regionale fødevaresatsning – hvor er vi på vej hen?
Kl. 09.30 – Oplæg af Jesper Zeihlund, RUC – Mads Nysted, Reitan Distribution A/S –
Christop Mathiesen, Madkulturen – Karen Thorsted Hamann, IFAU –
Lone Kalstrup, Pythea – Trine Graae Lundorf, Midtjysk Turisme – Bent Egberg Mikkelsen, Aalborg Universitet og Bente Sloth, Aarhus Universitetshospital.
Kl. 10.40 – Kaffepause.
Kl. 11.00 – Arbejde i workshop 1 med udgangspunkt i foregående oplæg.
Kl. 11.50 – Kaffepause.
Kl. 12.10 – Arbejde i workshop 2 med udgangspunkt i foregående oplæg.
Kl. 13.00 – Opsamling ved afdelingschef for fødevarer og turisme Erik Sejersen.
Kl. 13.20 – Frokost og mulighed for at netværke.
Kl. 14.00 – Tak for i dag.

Frist for tilmelding er fredag den 16. januar 2015.

Tilmelding til: op@ru.rm.dk

Workshoppen foregår på adressen:
Aarhus Universitet Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele – Auditoriet

Yderligere oplysninger:
Hanne Torp Brodersen – mail: hanne.brodersen@ru.rm.dk

2015 Aktiviteter

23-01-2015: Det lokale fødevareerhverv som én af motorerne

Det lokale fødevareerhverv som én af motorerne i udviklingen af den …

03-02-2015: Fokus på kødkvalitet? Naturligvis!

Dine kunder vil have dyrevelfærd, dansk kød og naturpleje, og de vil …

05-02-2015: Food fermentation: Today and tomorrow

FLAVOUR – TEXTURE – SAFETY – SHELF-LIFEHow to exploit the potentials …

18-02-2015: Besøg Skive virksomheden Kroma A/S

Fremtidens rødspætterensemaskine…
er under udvikling. Tag …

26-02-2015: Workshop om mulighederne for etablering i Kina

Er Kina det første marked du tænker på, når du overvejer …

19-03-2015: Great Day of Innovation

Danish Food Cluster invites you to a Great Day of Innovation on March 19th 2015 …

15-04-2015: Workshop - frugt og bær

Fra viden om frugt og bærs sundhedsfremmende egenskaber til vækst på …

22-04-2015: Strategiske samarbejder vedr. innovation

Interaktiv workshopkonference, hvor du ud fra casestudier fra fødevareklyngen …

23-04-2015: Invitation til udviklingsdag - Konsumfisk

Konsumfisk inviterer til gå-hjem-møde, hvor målgruppen er forarbejdningsleddet …

07-05-2015: Speednetworking i Agro Food Park

For 6. år i træk inviterer Kromann Reumert og Agro Food Park til speednetworkning.
Sp…

20-05-2015: Startpakke for nye fødevarevirksomheder


Fødevarestyrelsen vil understøtte nye fødevarevirksomheders …

03-06-2015: Workshop - grøntsager

Fra viden om grøntsagers sundhedsfremmende egenskaber til vækst på …

03-06-2015: Vil du være leverandør til sundhedssektoren?

På mange opfordringer samler vi kræfterne i din branche og åbne …

25-06-2015: Informationsmøde: COOP

Hvordan får jeg mine lokale fødevarer på hylderne i COOP?
COOP …

02-09-2015: European Food Venture Forum 2015

Call for innovative high tech companies in food and health technologies companies: …

03-09-2015: Meet New Nordic Manufacturers in Aarhus

Inward Trade Mission: Meet New Nordic Manufacturers of Sweets and Alcoholic Beverages …

17-09-2015: Food + Consumer Trends 2017-2020

Invitation til PEJ gruppens konference Food + Consumer Trends 2017-2020.
Heldagskonference …

24-09-2015: Konference: Det svære samarbejde

Kan et samarbejde med en anden virksomhed blive din kommende virksomhedsstrategi?
Få …

24-09-2015: Kom til restaurantkonkurrence i Holstebro

Holstebro Kommune, Uddannelsescenter Holstebro og FOOD afholder den 24. september …

30-09-2015: Møde om den fælles fødevarefortælling

Hvordan styrker vi din eksport via vores fælles fødevarefortælling
Danmark …