Future Food Innovation | Seneste nyheder

Virksomhedsudvikling skaber innovation og vækst

Oprettet den 07-06-2018 09:00:00

PRESSMEDDELELSE
Foulum den 7. juni 2018 

En analyse netop offentliggjort af Region Midtjylland viser, at virksomheder i regionen, der har deltaget i regionens fødevareprogram Future Food Innovation har ændret deres innovationskultur og vækstpotentiale betydeligt.

Som operatør på Region Midtjyllands fødevareprogram Future Food Innovation kan Agro Business Park glædeligt notere sig, at Future Food Innovation kan gøre en kæmpe forskel for de virksomheder, der deltager.

Ifølge analysen har fødevarevirksomheder, der har deltaget i Future Food Innovation, ændret deres tilgang til at arbejde med innovation og har generelt gennemlevet en stærk udvikling i både omsætning og beskæftigelse. Fx har de på baggrund af programmet skabt 483 nye jobs.

- Future Food Innovation omdanner viden til forretning ved at koble virksomheder og vidensinstitutioner gennem innovationssamarbejder. Analysen viser bl.a. en markant ændret innovationskultur og større evne til at udnytte viden hos de deltagende virksomheder, siger Bjarne Langdahl Riis, projektleder i Agro Business Park og ansvarlig for Future Food Innovation.

Det, der skaber succes for fødevarevirksomheder, er, at vi som operatør tager udgangspunkt i deres individuelle behov for udvikling.

- I Agro Business Park følger vi virksomhederne i deres udvikling og har hele tiden en løbende sparring med dem, ikke blot i forhold til deres Future Food Innovation-projekt, men også om deres virksomhedsudvikling generelt – fx i forhold til investeringer, netværk og faciliteter, men også organisatorisk. Ud fra vores kompetencer, viden og brede netværk kan vi sammensætte hele paletten af faktorer, der kan være med til at skabe succes for den enkelte virksomhed, fortæller Lars Visbech Sørensen, adm. direktør i Agro Business Park.

 Illustration: Fremdriftsanalyse – Den midtjyske fødevaresatsning: ”Klog Hverdagsmad” 2015-2017"

 

Download analysen her

- - -

Fakta Future Food Innovation

Future Food Innovation har hovedansvaret for implementering af Vækstforums innovationsindsats på fødevareområdet. Future Food Innovation tilbyder vejledning, matchmaking og økonomisk støtte, fx i form af innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner samt vækstforløb. Initiativet er finansieret af Region Midtjylland og EUs Regionalfond samt privat medfinansiering fra de deltagende virksomheder.

Bag Future Food Innovation står et konsortium bestående af seks parter, som er førende inden for fødevareinnovation i Danmark: Agro Business Park, Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet, VIFU, Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og Væksthus Midtjylland.

Future Food Innovation er forankret i Agro Business Park.

www.futurefoodinnovation.dk

Fakta Agro Business Park

Agro Business Park er omdrejningspunkt for iværksætteri og idéudvikling inden for fødevarer og bioøkonomi – både for den enkelte iværksætter og etablerede virksomheder. Vi hjælper vores kunder med at accelerere idéer og bringe dem videre til næste niveau. Det gør vi gennem tæt, individuel vejledning med fokus på iværksætteri, innovationsprocesser, netværk, funding og forretningsudvikling.

Agro Business Park driver tre iværksættermiljøer i Viborg, Aarhus og København og er sekretariat for Future Food Innovation og Innovationsnetværket for Biomasse samt dansk partner i Enterprise Europe Network.

www.agropark.dk

Yderligere information

Bjarne Langdahl Riis, projektleder, Agro Business Park/Future Food Innovation, mobil 3092 1717, blr@agropark.dk

 

Nyheder

07-06-2018: Virksomhedsudvikling skaber innovation og vækst

PRESSMEDDELELSEFoulum den 7. juni 2018
En analyse netop offentliggjort af Region …

30-05-2018: Nærværende kongeligt besøg hos Njord Gin


Copyright: HEADSTART FASHION. Fotograf: Per Bergmann
Kronprinsparret gæstede …

11-04-2018: FFI-projekt er videre i international konkurrence


Fra bæredygtig og kreativ idé til virkelighed.
Fra lille københavnsk …