Future Food Innovation | Seneste nyheder

FFI hjalp Soup Nerds fra idé til butik

Oprettet den 14-11-2018 07:00:00

PRESSEMEDDELELSE
Foulum den 14. november 2018

Om knap en uge åbner et nyt take away koncept i Aarhus med suppe – en drøm, som med viden, michelinstjerner og smagsnørderi i bagagen blev til virkelighed.

Foto: Soup Nerds

- For et år siden var det stadig bare en drøm, men lige om lidt er det en realitet, fortæller Michael Hübertz – en passioneret og idérig mand uden en egentlig fødevaremæssig baggrund.

Men hvordan bliver en idé til virkelighed, når man ikke selv er ekspert i mad?

- Jeg havde en god idé, og selvom jeg godt kan lide at lave mad, har jeg langt fra de nødvendige kompetencer til at udvikle de meget ambitiøse supper, jeg ønskede at servere – supper, der både skal være økologiske, kødfri og lokalt baserede, hvilket giver nogle udfordringer både ift. smag og økologiregler, beretter Michael Hübertz.

Derfor fik han med hjælp fra organisationen Future Food Innovation sammensat et hold bestående af en ernæringsekspert, en Michelin-kok og en supersmager:

- Uden en egentlig fødevaremæssig baggrund var det ikke muligt at føre idéen ud i livet uden hjælp fra Future Food innovation. Projektet har gjort, at jeg har kunne samle det helt rette hold.

Den 18. november slår Soup Nerds dørene op på Borggade 16, hvor de byder på græskar-, løg-, jordskokke- og svampesuppe:

- Baseret på rene råvarer og unikke produkter har vi opbygget et koncept, hvor vi har prøvet at undgå for mange kompromisser. Det har været vigtigt at holde en rød tråd igennem hele projektet – fra råvarer til butiksindretning – og jeg synes, det er lykkedes. Nøgleordene er ordentlighed og kvalitet. Selve produktet har vi testet hele sommeren på diverse festivaller og events, og responsen har været overvældende positiv, fortæller Michael Hübertz.

I Future Food Innovation-projektet deltog Maria Wichmann Mortensen, adjunkt, Cand. Scient. på VIA University, Ernæring og Sundhed, som har bidraget med viden om næringsindhold og økologiregler. Morten Frølich Rastad, som er kok på Michelin-restauranten Domestic, hjalp med opskriftudviklingen, mens Lisbeth Ankersen, der er supersmager, kemiker og ejer af konsulent-virksomheden InnovaConsult, hjalp med smagsudviklingen.

Læs mere om Soup Nerds

- - -

Fakta: Future Food Innovation hjælper virksomheder frem

Future Food Innovation har hovedansvaret for implementering af Vækstforums innovationsindsats på fødevareområdet. Future Food Innovation tilbyder vejledning, matchmaking og økonomisk støtte bl.a. i form af innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner samt vækstforløb. Initiativet er finansieret af Region Midtjylland og EUs Regionalfond samt privat medfinansiering fra de deltagende virksomheder.

Future Food Innovation er forankret i Agro Business Park, der leverer værdiskabende rådgivning til iværksættere, virksomheder og forskere inden for fødevarer, jordbrug, biomasse og miljøteknologi.

Bag Future Food Innovation står et konsortium bestående af seks parter, som er førende inden for fødevareinnovation i Danmark: Agro Business Park, Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet, VIFU, Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og Væksthus Midtjylland.

Yderligere information

Bjarne Langdahl Riis, projektleder, Future Food Innovation/Agro Business Park, blr@agropark.dk, +45 3092 1717

 

Nyheder

14-11-2018: FFI hjalp Soup Nerds fra idé til butik

PRESSEMEDDELELSEFoulum den 14. november 2018
Om knap en uge åbner et nyt …

06-09-2018: Bæredygtighed er det nye sort blandt iværksættere

PRESSEMEDDELELSE6. september 2018
Vinder-startups på årets European …