Future Food Innovation | Nyheder

Internationale investorer kommer til Danmark

Oprettet den 30-08-2016

European Food Venture Forum samler i dagene 31. august til 1. september 2016 både internationale og danske investorer i Aarhus i håbet om at få tilført mere kapital til innovative start-ups inden for fødevarebranchen. Det danske vækstinitiativ Future Food Innovation, der er initiativtager til European Food Venture Forum og på listen over jurymedlemmer, har netop fået en bevilling på tre nye puljer med midler til fødevareinnovation.

Det er ikke nogen hemmelighed, at danske iværksættere og mindre virksomheder har mere end almindeligt svært ved at skaffe kapital til opstart, udvikling og vækst. Future Food Innovation kan være med til at formidle adgangen til risikovillig kapital – fx gennem deres engagement i European Food Venture Forum, som er et initiativ, hvor både danske og udenlandske SMVer har mulighed for at præsentere deres kapitalbehov over for en række internationale investorer og samtidig netværke med andre ambitiøse iværksættere, R&D-ledere og eksperter. Future Food Innovation kan også selv hjælpe gennem de tre nye landsdækkende puljer med midler til udvikling af fremtidens fødevarer, som de netop har modtaget.
 
66 mio. kr. til fødevareinnovation
De i alt 66 mio. kr. fra de tre nye puljer er øremærket skabelse af vækst og arbejdspladser i hele landet via udviklingssamarbejder mellem virksomheder og vidensinstitutioner, som skal skabe nye, innovative produkter og løsninger. 
 
Nordisk Tang er en af de danske virksomheder, som tidligere har modtaget midler via Future Food Innovation til produktudvikling. 
 
- Midlerne fra Future Food Innovation har medvirket til, at vi hurtigt og effektivt har kunne udvikle en vegansk pesto målrettet en hastigt stigende efterspørgsel på veganerprodukter i Danmark og Tyskland, udtaler Kristian Ottesen, adm. direktør i Nordisk Tang. 
 
Om deres vækstplaner fortæller Kristian Ottesen desuden:
 
- Vi har fra starten haft en ambition om at være meget skalerbare. At etablere sig som vækstvirksomhed kræver kapital. Derfor deltog vi i European Food Venture Forum sidste år for at afsøge, hvilke muligheder og udfordringer der er i forbindelse med at rejse kapital. Det var en meget lærerig og givende proces, der gjorde os i stand til på egen hånd at finde de rette investorer. 
 
- Vi har nu en produktportefølje og et kapitalgrundlag, der gør det muligt at eksportere til udlandet – specielt Tyskland, men vi ser også stort potentiale i Norge og Sverige. Vi satser og håber på, at vi gennem yderligere samarbejde med Future Food Innovation kan få sat gang i vores vækstdrømme i Fjernøsten.
 
Adgang til bredt felt af investorer
Et eksempel på en anden virksomhed, der sidste år præsenterede – og blev én af de otte vindende virksomheder - på European Food Venture Forum, er danske Fooducer ApS. 
 
- Vores deltagelse på European Food Venture Forum 2015 var positiv og målrettet på flere måder. Vi fik god adgang til et bredt felt af investorer på vej til vores første funding og i den forbindelse også markedsført Fooducer overfor andre relevante aktører. Vi fik desuden lejlighed til at møde andre interessante start-ups og bruge den gode platform for viden og netværk i fødevarebranchen, som European Food Venture Forum indbyder til, udtaler Fie Hansen-Hoeck, CEO og medstifter af Fooducer.
 
I foråret investerede fonden Capnova Invest Zealand, som administreres af Capnova, og en privat investor desuden i alt 3,5 mio. kr. i Fooducer. 
 
-  Vi er nu i gang med at skalere til de nordiske markeder, og samtidig forbereder vi anden fundingrunde for at komme videre ud i verden, fortæller Fie Hansen-Hoeck om virksomhedens skaleringsplaner.
 
Italienske TEAMDEV på European Food Venture Forum
Innovationsmiljøet Future Food Innovation er forankret i Agro Business Park, der er en klynge- og managementorganisation med innovations-, inkubations- og investeringsaktiviteter på både nationalt og internationalt plan.
 
Som led i et tidligere EU-projekt har Agro Business Park coachet den italienske virksomhed TEAMDEV, som nu skal pitche på European Food Venture Forum i år. TEAMDEV arbejder med precision farming og har valgt at blive tilkoblet Agro Business Park som ’virtuel lejer’ for at bibeholde muligheden for sparring. 
 
Yderligere information
Kathrine Vejgaard Stage, Site Manager, Agro Business Park, tlf. 3050 3625, kvs@agropark.dk 
Gyda Bay, innovationschef, Future Food Innovation, Agro Business Park, tlf. 2441 7262, gb@agropark.dk
 
Fakta om Future Food Innovation og Agro Business Park
Future Food Innovation er forankret i Agro Business Park, der en klynge- og managementorganisation med innovations-, inkubations- og investeringsaktiviteter på både nationalt og internationalt plan. 
 
Agro Business Park har fokus på at understøtte innovationsprocesser, iværksætteri, netværk, kommercialisering og forretningsudvikling i den biobaserede økonomi (inkl. fødevarer). www.agropark.dk
 
Future Food Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv. Det skal ske ved at bringe virksomheder, viden og brugere sammen, således at de udvikler og kommercialiserer nye innovative produkter. www.futurefoodinnovation.dk 
 
Fakta om Fooducer ApS
Fooducer ApS, som blev etableret i 2014, har udviklet en digital platform til fødevareindustrien, der gør det nemmere for branchens forskellige aktører at handle og kommunikere med hinanden. Webplatformen giver mulighed for at mindske spildtid i forbindelse med administration og kommunikation, præsentere produkter for handelspartnere samt fremme handel på tværs af landegrænser. www.fooducer.dk
 
Fakta om Nordisk Tang
Virksomheden arbejder på at udbrede tang som fødevare og forretningskoncept ved at udvikle og producere nye fødevareprodukter baseret på tang. www.nordisktang.dk
 

Nyheder

30-08-2016: Internationale investorer kommer til Danmark

European Food Venture Forum samler i dagene 31. august til 1. september 2016 både …

15-08-2016: Nyt på Food Festival 2016: Branchefredag

Pressemeddelelse fra Food Festival, 15. august 2016
Lettere adgang til nye produkter, …

09-08-2016: Erhvervs- og vækstminister åbnede Landmad i Aarhus

Kilde: TV2 Østjylland
Troels Lund Poulsen (V) var med til at åbne …