Future Food Innovation | Seneste nyheder

Innovationsmulighed for sjællandske virksomheder

Oprettet den 01-12-2016 11:10:00

Der er både penge og eksperthjælp på vej til sjællandske fødevare SMVer. Region Sjælland har nemlig iværksat et nyt initiativ til at booste innovationen i den sjællandske fødevareklynge, hvor Agro Business Park/Future Food Innovation er blandt konsortiepartnerne.

Greater Copenhagen Food Innovation (CPH Food) er navnet på det nye initiativ, som Region Sjælland har søsat, og som Agro Business Park/Future Food Innovation er konsortiepartner på. Projektet blev skudt i gang til den officielle kick-off i midten af november og er nu klar til at modtage henvendelser fra interesserede innovative fødevarevirksomheder.

Eksperthjælp

Sjællandske fødevarevirksomheder, der har en idé til et innovativt produkt eller en ny teknologi, kan nu få gratis ekspertbistand til at føre den ud i virkeligheden. Virksomhederne kan både trække på fødevarefaglige ekspertise fra studerende og forskere fra DTU Fødevareinstituttet eller KU Fødevarevidenskab. Desuden kan de sparre med Capnova, Agro Business Park/Future Food Innovation og Danish Food Cluster og dermed udnytte deres solide forretningserfaring, stærke netværk og adgang til kapital. Virksomheder fra resten af landet er også velkomne til at søge, idet projektet tillader, at op til 20% af virksomhederne er baseret udenfor regionen.

Forskellige samarbejdsmodeller

Et screeningsudvalg skal først godkende interesserede virksomheders idé, og derefter er der flere forskellige samarbejdsmodeller, som virksomhederne kan gøre brug af. De kan fx blive matchet med studerende eller forskere fra DTU Fødevareinstituttet eller KU Fødevarevidenskab, som kan hjælpe med at løse konkrete problemer i produktionen eller i udviklingen af et produkt eller en teknologi. Virksomhederne kan også gå sammen i minikonsortier og søge midler til at få den rette viden fra forskere til at løse en udviklingsopgave. Sådanne forløb sluttes af med en projektmodningsfase og brugertests.

20 nye virksomheder og 100 nye arbejdspladser

Projektet forventes at generere mindst 20 nye innovative virksomheder samt 100-150 nye eller fastholdte arbejdspladser efter fem år, og de første projekter er allerede under udvikling.

Eksempelvis vil en virksomhed optimere modningsprocessen for at få den helt rigtige smag i lufttørrede gourmetpølser.

Lyder det interessant?

Download en PDF med projektets konkrete tilbud

Nyheder

01-12-2016: Innovationsmulighed for sjællandske virksomheder

Der er både penge og eksperthjælp på vej til sjællandske …

01-12-2016: En revolutionerende pizzabakke

Med titlen ”Forretningside med størst potentiale” i bagagen er …

30-11-2016: Vinderne af årets innovationskonkurrence

PRESSEMEDDELELSEFoulum, den 29. november 2016

Foto: Wiegaarden ApS
Med …