Future Food Innovation | Seneste nyheder

Møllerup Brands jagter nu udlandet

Oprettet den 25-01-2018 08:00:00

PRESSEMEDDELELSE
Foulum den 25. januar 2018

Den velkendte hampvirksomhed Møllerup Brands A/S, der er en del af Møllerup Gods, er klar med seriøse vækstplaner. Virksomheden får støtte til de internationale planer fra Future Food Innovation.

Seks udenlandske markeder.

En udvidelse fra 600 til 3000 hektar hamp på to år er i sigte.

Skandinaviens største hampproducent, Møllerup Brands, er klar til at indtage udlandet med deres udbud af fødevarer med hamp.

Med kun to år på bagen rykker den danske hampvirksomhed ud over Danmarks grænser og er klar til at sælge deres lille superfrø til de hungrende udenlandske kunder.

- Der er stor og stigende efterspørgsel på hamp i udlandet og særligt på europæisk hamp. Kina er den absolut største spiller på markedet, men der er ikke den samme tillid til de kinesiske frø, fortæller Henrik Rendbøll, CEO ved Møllerup Brands.

De sigter efter seks europæiske lande og forventer en efterspørgsel, der kun vil fortsætte med at stige, da Møllerup Gods’ unikke produkter vil åbne op for nye markeder.

- Vi har formået at integrere hampen i den danske industri, men i udlandet har man ikke før tænkt hampen ind i industrien, så det er et stort uudnyttet marked, som åbner sig for os. Derudover er det hovedsagligt hampolie og afskallede frø, som dominerer i udlandet, men vi har otte forskellige basisvarer som hampfiberskaller og -proteinpulver, hvilket åbner op for endnu flere markeder, lyder det fra Henrik.

Møllerup Brands har fået støtte fra Future Food Innovation til det internationale projekt. At rykke udenlands kræver nemlig en god portion kapital for at kunne imødekomme nye markeders krav og øget efterspørgsel.

- Der er andre krav i forhold til certificeringer og kvalitetssikring, og dertil er en udvidelse af produktionen nødvendig. Derfor kræver det en del investeringer, og med økonomisk støtte og hjælp til udarbejdelse af konkrete vækstplaner fra Future Food Innovation kan vi rykke hurtigere og bedre. Og det er netop vigtigt at komme ordentligt fra start, når man skal ind på nye markeder, fortæller Henrik.

Et kig ind i krystalkuglen viser positive udsigter for Møllerup Brands:

- Vi er gået fra 30 til 300 til 600 hektar, og om to år er vi på 3000 hektar. Vi har nogle store kunder i sigte. Så vi tror på, at vores eksportstrategi kommer til at lykkes, beretter Henrik.

Møllerup Brands er nu en del af de ambitiøse spillere, nemlig dem der søger støtte i Future Food Innovations Growth-pulje:

- Seriøse vækstplaner er et krav for virksomheder, der søger økonomiske midler i Growth-puljen. De kan søge et budget op til 2 mio. kroner, hvor det så er et krav, at de vækster minimum 20 procent, fortæller Bjarne Langdahl Riis, projektleder ved Future Food Innovation.

Hamp pesto. Hamp granola. Hamp snackbar. Der er fart på produktudviklingshjulene hos Møllerup Brands, siden de introducerede deres første hamp produkt tilbage i 2016. Hampen er også blevet mere og mere populær blandt danskerne.

- Vi er fra start af gået efter hr. og fru Jensen, forbrugere som ikke kendte til hamp. Det har ikke været den nemme vej at gå, men i dag er vi i flere landsdækkende kæder, måltidskasser og online butikker. Desuden oplever vi, at industrikunder viser større interesse, fortæller Henrik.

- - -

Fakta: Future Food Innovation hjælper virksomheder frem

Future Food Innovation har hovedansvaret for implementering af Vækstforums innovationsindsats på fødevareområdet. Future Food Innovation tilbyder vejledning, matchmaking og økonomisk støtte, fx i form af innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner samt vækstforløb. Initiativet er finansieret af Region Midtjylland og EUs Regionalfond samt privat medfinansiering fra de deltagende virksomheder.

Future Food Innovation er forankret i Agro Business Park, der leverer værdiskabende rådgivning til iværksættere, virksomheder og forskere inden for fødevarer, jordbrug, biomasse og miljøteknologi.

Bag Future Food Innovation står et konsortium bestående af seks parter, som er førende inden for fødevareinnovation i Danmark: Agro Business Park, Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet, VIFU, Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og Væksthus Midtjylland.

Yderligere information

Bjarne Langdahl Riis, projektleder, Agro Business Park/Future Food Innovation, blr@agropark.dk, +45 3092 1717

Nyheder

25-01-2018: Møllerup Brands jagter nu udlandet

PRESSEMEDDELELSEFoulum den 25. januar 2018

Den velkendte hampvirksomhed Møllerup …

10-01-2018: FFI-projekt åbner for superfolie til hele verden

PRESSEMEDDELELSEFoulum den 9. januar 2018
Nordjyske Tub-Ex, der har samlet viden …

30-11-2017: Små virksomheder, store ambitioner

PRESSEMEDDELELSEFoulum den 30. november 2017
Nye koncepter, internationale planer …