Future Food Innovation | Seneste nyheder

Bæredygtighed er det nye sort blandt iværksættere

Oprettet den 06-09-2018 17:50:00

PRESSEMEDDELELSE
6. september 2018

Vinder-startups på årets European Food Venture Forum vil ændre verden med alt fra bæredygtig protein og emballage til ølrester. Israelsk delegation satte tydeligt fingreaftryk.

De otte vinder-startups 2018! Fra venstre: Circular Food Technology, Profound Actives Europe, VPCIR.COM, Amai Protein, Flying SpArk, Plant Jammer, Efos, Cellugy (to repræsentanter)

 

Det er ikke nok at have en god ide og tjene penge på den. Deltagerne på årets European Food Venture Forum, som for syvende år i træk er placeret i Aarhus, vil også bidrage til en bedre verden.

Det gælder ikke mindst de otte vinder startups, der i går blev udpeget under eventet, hvor 30 entreprenører, 25 investorer samt små 100 virksomheder og eksperter deltog i. Ud af de otte vindere havde seks af dem en bæredygtig profil:

 • Cellugy (Danmark)
 • Circular Food Technology (Danmark)
 • Flying SpArk (Israel)
 • Plant Jammer (Danmark)
 • Efos d.o.o. (Slovenien)
 • Amai Proteins (Israel)

De resterende tre vindere var:

 • VPCIR.COM (Danmark)
 • Profound Actives Europe (Danmark)

De israelske startup, der i år var med på European Food Venture Forum, gjorde indtryk på eksperterne. To ud af de tre var blandt finalisterne.

Blandt deltagerne i European Food Venture Forum var også to Future Food Innovation virksomheder. Brannatura, som har lavet et plantebaseret mælkealternativ med et højt næringsindhold, og KLS Pureprint med deres 100% bæredygtige emballage.

- Vi deltager i European Food Venture Forum, fordi vi mangler kapital til at accelerere omstillingen til bæredygtig fødevareemballage og til investering i udvikling af nye produkter. Her kan vi møde interessante investorer med knowhow om fødevareemballage, fortæller Gitte Haar, bestyrelsesmedlem og udviklingsansvarlig, KLS Pure Print.

Future Food Innovation er medvært på European Food Venture Forum med det formål at styrke innovationskraften i fødevarebranchen gennem kapital, netværk og kompetencer.

Bæredygtighed er i fokus på årets event, et område som den deltagende kødproducerende virksomhed Danish Crown Ingredients også er optaget af:

- Vi vil ikke løbe fra at vi har med kød at gøre, og søger hele tiden mod øget bæredygtighed. Og så synes jeg det er spændende at komme her og se hvad der rører sig, nye trends – særligt for mit vedkommende, hvad der sker på protein fronten, fortæller Jens Fabricius, Head of Business Development ved Danish Crown Ingredients, som er organiseret under datterselskabet DAT-Schaub.

European Food Venture Forum foregik 5. og 6. september i Agro Food Park og hos virksomheden EY.

Om European Food Venture Forum

European Food Venture Forum er bygget op som en konkurrence, hvor iværksættere bedømmes af kapitalrepræsentanter. De seks med størst potentiale går videre til den europæiske finale, hvor de skal dyste med andre brancher.

Vinderprojekter European Food Venture Forum 2018

 • Cellugy (Danmark)
 • Circular Food Technology (Danmark)
 • Flying SpArk (Israel)
 • Plant Jammer (Danmark)
 • Efos (Slovenien)
 • Amai Proteins (Israel)
 • VPCIR.COM (Danmark)
 • Profound Actives Europe (Danmark)

Yderligere information

Bjarne Langdahl Riis, projektleder, Agro Business Park - Future Food Innovation, blr@agropark.dk, +45 3092 1717

- - -

Fakta: Future Food Innovation hjælper virksomheder frem

Future Food Innovation har hovedansvaret for implementering af Vækstforums innovationsindsats på fødevareområdet. Future Food Innovation tilbyder vejledning, matchmaking og økonomisk støtte, fx i form af innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner samt vækstforløb. Initiativet er finansieret af Region Midtjylland og EUs Regionalfond samt privat medfinansiering fra de deltagende virksomheder.

Future Food Innovation er forankret i Agro Business Park, der leverer værdiskabende rådgivning til iværksættere, virksomheder og forskere inden for fødevarer, jordbrug, biomasse og miljøteknologi.

Bag Future Food Innovation står et konsortium bestående af seks parter, som er førende inden for fødevareinnovation i Danmark: Agro Business Park, Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet, VIFU, Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og Væksthus Midtjylland.

 

Nyheder

06-09-2018: Bæredygtighed er det nye sort blandt iværksættere

PRESSEMEDDELELSE6. september 2018
Vinder-startups på årets European …

29-06-2018: Vilde iværksættere udvalgt til ”testlaboratoriet”

PRESSEMEDDELELSEFoulum den 28. juni 2018

Foto: Daniel Mois for Food Festival …