Future Food Innovation | Nyheder 2012

AGRO BUSINESS PARK ÅBNER NYT KONTOR

Oprettet den 01-11-2012

Pressemeddelelse, Agro Business Park, 12.01.12

AGRO BUSINESS PARK UDVIDER NU MED EN TREDJE FILIAL – UDOVER TJELE OG FYN-KONTORERNE ER AGRO BUSINESS PARK NU OGSÅ AT FINDE I ÅRHUS

Når den nye Århus-videnpark Agro Food Park holder officiel åbningsdag onsdag den 18. januar 2012, er det samtidig startskuddet for Agro Business Parks tilstedeværelse i Århus, hvor forskerparken får base i den nye videnpark.

Agro Business Park vil ud fra Århus-kontoret tilbyde innovative iværksættere inden for landbrug og fødevarer internationale netværk (fx forretnings- og teknologisamarbejder), innovative projekter, tech trans-aktiviteter, risikovillig kapital samt forretningsudvikling og support af basale ydelser for opstart af virksomhed.

En anden meget væsentlig ting, som vi tilbyder, er at guide iværksætterne til de netværk, der er relevante for virksomhedens aktiviteter i den aktuelle modenhedsfase. Netværk er helt afgørende for små virksomheder. Agro Business Park har et stort netværk, både nationalt og internationalt, og har kendskab til fonde, støttemuligheder og kommunale erhvervsråd, som kan være med til at hjælpe iværksætterne på vej.

Stærkt fødevarefokus på Århus-kontoret

At Agro Business Park har valgt at åbne en afdeling i Århus hænger også sammen med, at vi ønsker at være tættere på - og samtidig være en del af - fødevareudviklingen.

- Vi arbejder meget med innovation inden for biomasse og bioenergi, men vil gerne være med inden for hele værdikæden, så det er i høj grad fødevareudvikling, vi gerne vil arbejde med i den nye afdeling i Agro Food Park, siger adm. direktør Lars Visbech Sørensen.

Agro Business Park er allerede i gang med flere spændende fødevareinitiativer igennem innovationsmiljøet Future Food Innovation, hvor der bl.a. på nuværende tidspunkt er ydet kr. 18 mio. i støtte fra Differentieringspuljen til spændende fødevarecases – bl.a. udviklingen af nye andekødsprodukter, udvinding af proteiner fra væsken ved kartoffelmelsproduktion og ny teknologi til afsætning og distribution af lokalt producerede fødevarer.

Udover Future Food Innovation kan også nævnes Enterprise Europe Network og Agro Business Parks årlige innovationskonkurrence som eksempler på Agro Business Parks innovative projekter.

I første omgang placeres én medarbejder fast på Århus-kontoret. Kontoret vil derudover i perioder være bemandet med ekstra personale.

Yderligere information

Lars Visbech Sørensen, adm. direktør, Agro Business Park, T: 4056 7128, lvs@agropark.dk

Fakta Agro Food Park

Agro Food Park er en ny videnpark for landbrug og fødevarer i Skejby. Parken understøttes af blandt andet Videncentret for Landbrug og Århus Kommune.

Nyhedsarkiv

01-11-2012: AGRO BUSINESS PARK ÅBNER NYT KONTOR

Pressemeddelelse, Agro Business Park, 12.01.12
AGRO BUSINESS PARK UDVIDER NU …

01-09-2012: WORKSHOPS OG MATCHMAKING PÅ FOODTECH

Onsdag den 14. november 2012 fra kl. 10.00 afholdes halvdagskonference og matchmaking …

01-04-2012: GRØN PENGETANK SØGER GODE IDÉER

Fra den 15. juni er det igen muligt at søge om tilskud til nytænkende …

01-04-2012: MØD EN FØDEVAREFORSKER

PRESSEMEDDELELSE, AGRO BUSINESS PARK, 5. JUNI 2012

Med fokus på ny …

01-03-2012: INFORMATIONSMØDE OM FØDEVARER, LANDBRUG, FISKERI O

Kom på forkant med sommerens opslag på over 2 mia. kr.
EuroCenter …

01-01-2012: VINDER AF DEN FØDEVARERELATEREDE PRIS I AGRO BUSIN

Pressemeddelse, Agro Business Park, 19.03.12
Det emmer af innovation i fødevarebranchen. …

01-01-2012: URTER TIL KØERNE GIVER SUNDERE MÆLK

Pressemeddelelse fra AgroTech, 14.02.12
FUTURE FOOD INNOVATION HAR STØTTET …