Future Food Innovation | Nye FFI projekter

 • Gaia Trade Nordic

  Gaia Trade Nordic

  Gaia Trade Nordic vil i projektet med Roskilde Universitet, FleXoco ApS og 1A Food Consulting udvikle en sundere kaffe ved at anvende en lavsyrlig kaffe og blande det med medicinske svampe. I Danmark, hvor vi drikker meget kaffe, er det spændende at undersøge, hvordan man kan øge kaffens sundhedsværdi.

 • Højer Pølser

  Højer Pølser

  Den familieejede virksomhed Højer Pølser A/S, der producerer højkvalitetspølser, vil gerne udover Danmarks grænser. Igennem et Growth-projekt får de hjælp til at lave en vækstplan for eksport. Som følge af denne vækst ser man også på, hvordan virksomheden kan forbedre sig indenfor digitalisering og automatisering.

 • Humlum

  Humlum

  Humlum er markedsleder i Danmark indenfor produktion af tarteletskaller. I projektet ønsker de at udvikle nye køledejsprodukter, hvor den sundhedsmæssige værdi, kvalitet og holdbarhed går hånd i hånd. Her er Erhvervsakademiet Århus, Danmatic og ACT Global partnere i projektet.

 • Syngja

  Syngja

  Virksomheden Syngja vil optimere og bevare insekters enestående næringsprofil i deres drikkevarer - især det vigtige B12-vitamin, som ellers kun findes i animalske produkter. I deres Future Food Innovation-projekt samarbejder de med Asiros Nordic, CILNorth, Teknologisk Institut og Bugging Denmark.

 • Møllerup Brands

  Møllerup Brands

  Møllerup Brand har fokus på anvendelsen af hamp og dennes sundhedsmæssige værdi. I Danmark sælger de højkvalitetsprodukter med hamp, som de nu ønsker at få ud over landets grænse – både til detail og industrien. I deres Growth-projekt vil de fokusere på at komme ind i forskellige lande i Europa.

 • Kramers Is

  Kramers Is

  Kramers Is har allerede succes med deres is lavet på naturlige råvarer, uden sødemidler og med smag og konsistens i fokus. I projektet vil de i samarbejde med VIA University, LACTO Technology og Aabybro Mejeri udvikle tre nye varianter af is, som imødekommer tidens trends med sukkerfri, laktosefri og veganske fødevarer.

 • Toft Care

  Toft Care

  Toft Care producerer ernæringsprodukter i pulverform særligt til sundhedssektoren til småtspisende patienter. I projektet samarbejder Toft Care med Aalborg Universitetshospital, VIFU og InnovaConsult om at udvikle nye produkter, som eksempelvis mellemmåltider.

 • WY Destillery

  WY Destillery

  I projektet vil WY Destillery ApS vha. nye behandlingsmetoder undersøge, hvordan man kan modne alkohol hurtigere for at opnå en bedre smag. De samarbejder med Ingeniørhøjskolen under Aarhus Universitet, Brænderiet Enghaven og Artlinco.

 • Liquid Gastronomy Laboratory

  Liquid Gastronomy Laboratory

  Njord Gin fremstiller højkvalitetsgin baseret på urter, bær og blomster fra den danske natur. Sammen med Restaurant Domestic, Cocktail-konsortiet og Aarhus Universitet har de startet projektet Liquid Gas-tronomy Laboratory. Over det næste år vil de, i samarbejde med en række producenter, opfinde nye hybridprodukter, alle baseret på gin.

 • AM Breweries

  AM Breweries

  AM Breweries udvikler økologiske bæredygtige og naturlige drikkevarer baseret på et spildprodukt fra kaffeproduktion. Kaffebladet indeholder bl.a. antioxidanter og naturlig koffein - og har en blid, sødlig smag, der passer godt i drikkevarer. Partnere: Studenter-bolaget, Norhlund, Teknologisk Institut og Juul International R&D.

 • Brannatura ApS

  Brannatura ApS

  Brannatura Aps har med sit team udviklet hidtil usete plantebaserede mælkealternativer, der bl.a. er rige på proteiner og mineraler, og som både er sojafri, mælkefri, glutenfri og laktosefri. Der vil blive tilbudt et sundere og mere velsmagende mælkealternativ, der også passer ind i branchens stigende fokus på bæredygtighed og naturlighed.

 • Rævhede

  Rævhede

  Rævhede sælger skinker til en række restauranter og detailledet og har henover sommeren 2017 udvidet produktionskapaciteten. I projektet skal Rævhede i sammenspil med Tub-ex verificere en ny produktionsmetode, som både tager hensyn til kvalitet, produktionsomkostninger og bæredygtighed.

 • Støt en ko

  Støt en ko

  Støt En Ko er et oplevelses- og læringstilbud om landbrug, primært henvendt til daginstitutioner. Støt En Ko har fire gårde som samarbejdspartenere. Med hjælp fra Future Food Innovation skal Støt En Ko udvikle et nærende snackprodukt målrettet Støt En Kos børnehaver. Målet er, at produktet skal i detailhandlen.

 • Pure Shots

  Pure Shots

  Pure Shots udvikler og producerer shots af høj kvalitet, baseret på rene råvarer og uden aromastoffer. I Future Food Innovation-projektet skal Pure Shots i samarbejde med Aarhus Universitet, Innovaconsult og andre aktører udvikle nye spændende smagsvarianter, som ikke før er set på markedet.

 • Retap

  Retap

  Retap sælger genanvendelige glasflasker designet til at drikke postevand af - et bæredygtigt og miljøvenligt alternativ til vand i plastikflasker. Næste skridt er introduktionen af Retap Infuse - en serie af forfriskende instantsmage, der tilsættes postevandet. Med hjælp fra GROWTH vil Retap lave vækstplaner for forskellige udvalgte markeder.

 • Knold & Top

  Knold & Top

  Erik Tybirk arbejder med forædling af raps og har fundet ud at mindske mængden af bitterstoffer i raps. Raps med et lavt indhold af bitterstoffer kan bl.a. forædles videre til nye grøntsagstyper, og i dette projekt vil han færdigudvikle en ny, sund slags rapsbroccoli med glucosinolater, der har sygdomsforebyggende effekter.

 • Fine Nordic

  Fine Nordic

  Fine Nordic sælger vand fra nordens fineste kilder. De undersøger bl.a. vandets kvaliteter i forhold til fx renhed, TDS og pH. I Future Food innovation-projektet skal Fine Nordic i samarbejde med Nordic Water Institute undersøge forskellige egenskaber ved vandet, hvor der forskes i at forbedre fødevare- og atletperformance.

 • Alma by G

  Alma by G

  Alma by G producerer koldpressede højkvalitetsolier med fokus på konventionelle og økologiske rapsolier. Projektet involverer en ny fusionsolie, hvor kombinationen af en unik presseteknik og gode nordiske råvarer giver olien en balanceret og naturlig smag - uden at olien mister sine sundhedsfremmende egenskaber.

 • CPH Beverage

  CPH Beverage

  CPH Beverage servicerer horesta markedet med fadøl, specialøl og komplette postmix-løsninger til sodavand og frugtdrikke. De leverer en fleksibel totalløsning med de nyeste post-mix- og fadølsanlæg. I et fremtidsperspektiv ønsker virksomheden i højere grad at beskæftige sig med egne udviklede drikkevarer med et reduceret sukkerindhold.

 • Nørrebrew

  Nørrebrew

  Nørrebrew har haft stor succes med deres koffeinrige læskedrik ”Maté Maté,” der er baseret på sydamerikansk Maté-te og produceret udelukkende på naturlige råvarer – og så er den økologisk. I projektet ønsker Nørrebrew at udvikle nye produkter, der kombinerer smag med andre interessante komponenter, som giver en ny oplevelse.