Future Food Innovation | Innovationsworkshop om bæredygtig emballage

INNOVATIONSWORKSHOP OM BÆREDYGTIG EMBALLAGE

Lige under Aarhus’ smukkeste tagtop – selvfølgelig Your Rainbow Panorama på toppen af ARoS – ligger Sky Room. Her mødtes en flok studerende fra foreningen NOVA til en innovativ og bæredygtig workshop for at hjælpe virksomheden NovoPack.

Torsdag den 16. april 2015 deltog 14 studerende fra studenterforeningen NOVA ved Aarhus Universitet i en innovationsworkshop, der skulle hjælpe virksomheden NovoPack med at udvikle nye og innovative idéer til en bæredygtig variant af produktet Spread2Go. NOVA arbejder for at fremme innovation og idéudvikling på de naturvidenskabelige uddannelser på Aarhus Universitet og var derfor en værdifuld samarbejdspartner og deltager ved workshoppen.

Dagens udfordring til de studerende lød: ”Hvordan kan NovoPack lave en bæredygtig, herunder bionedbrydelig, udgave af Spread2Go? ”. Til løsningen var der yderligere krav om, at den skulle være realiserbar og samtidig skulle have de rette barriereegenskaber og selvsagt kunne fødevaregodkendes.

De studerende var inddelt i fire grupper, der sammen skulle igennem en meget kreativ og innovativ proces. Herunder skulle de idégenerere, -sortere og –videreudvikle, men de skulle ligeledes hjælpe til at inspirere hinanden og på den måde ikke bare få det optimale ud af deres teams, men ligeledes af deres ”konkurrenter”. Campen afsluttedes med, at de forskellige teams præsenterede deres bedste idéer for en jury, der sammen skulle kåre en vinderidé ud fra vurderingskriterierne bæredygtighed og realiserbarhed. Ud over muligheden for at arbejde med faglige og innovative kompetencer fik de studerende ligeledes mulighed for networking, og for vinderteamet var der en særlig mulighed for at give input til det videre udviklingsarbejde med NovoPack.

Workshoppen blev afholdt i et samarbejde mellem NOVA og Future Food Innovation, og Bodil E. Pallesen fra AgroTech faciliterede workshoppen.

NOVOPACK + NOVA

NovoPack har udviklet et unikt emballagekoncept, Spread2Go, som har flere funktioner i én. Spread2Go er en smørekniv, der både kan skære og smøre. Det helt unikke ved dette koncept er dog, at kniven desuden indeholder smør eller et andet smørbart materiale til brødet. Produktet i version 1.0 kan allerede i dag købes i dagligvarehandelen, men siden projektets start har NovoPack planlagt, at der skulle udvikles en bæredygtig version 2.0 med afsæt i virksomhedens grønne tankegang.

Udfordringen stillede store krav til deltagerne både i form af kreativitet, funktionalitet og bæredygtighed, men gav samtidig mulighed for, at de studerende kunne anvende deres faglige og innovative kompetencer på en meget konkret problemstilling. Netop derfor var det oplagt, at den studenterdrevne forening NOVA var en del af samarbejdet.


 

KONTAKT

Bjarne Langdahl Riis
Projektleder

+45 3092 1717
blr@agropark.dk