Future Food Innovation | AgroFood Sector Group

INTERNATIONALE FØDEVAREMATCHMAKERE FIK SMAG FOR AARHUS

PRESSEMEDDELELSE
Foulum, den 8. september 2014

Agro Business Park er dansk koordinator for EU-netværket Enterprise Europe Network, der matcher danske virksomheder med relevante, udenlandske samarbejdspartnere. Via netværket er Agro Business Park medlem af Agro Food Sektorgruppen, der består af cirka 60 internationale organisationer, der arbejder på at skabe positiv synergi ved hjælp af samarbejde og innovation i fødevare og landbrugssegmentet. Torsdag og fredag i sidste uge var sektorgruppen på besøg i Aarhus, hvor jagten blev sat på at finde nye internationale kontakter og potentielle samarbejdspartnere.

Agro Food Sektor gruppe i arbejdstøjet
Den internationale Agro Food Sektorgruppe mødes halvårligt med skiftende værtslande for at knytte endnu tættere bånd og vise, hvad branchen har at byde på lige netop i værtslandet. I år havde Agro Business Park i regi af Future Food Innovation lagt billet ind på værtskabet med henblik på at skabe synergi til Food Festival og European Food Venture Forum 2014. Ud af de 8 vindere på European Food Venture Forum vare 4 Enterprise Europe Network kunder. 

Torsdag morgen blev sektorgruppemødet skudt i gang i Agro Food Park med en velkomst af direktør for Videncentret for Landbrug og bestyrelsesformand i Agro Business Park, Jan Mousing. Jan Mousing lagde ud med at udtrykke sin begejstring for Enterprise Europe Network: 
 
- Det er vigtigt, at vi samarbejder på tværs af landene for at udvikle og maksimere forretningsmulighederne i landbrugs- og fødevaresektoren og gennem innovative løsninger skaber bæredygtig økonomisk vækst. Enterprise Europe Network er et eksempel i verdensklasse på matchmaking på tværs af landegrænser.
 

Derefter fulgte en travl arbejdsdag for gruppen, der blandt andet inkluderede en erfaringsudveksling omkring afholdte arrangementer, koordinering af kommende arrangementer og en diskussion af, hvordan partnerne yderligere styrker arbejdet med at få virksomheder på tværs af landegrænser til at underskrive kontrakter. Undervejs var der oplæg fra Raw Snacks (100% økologiske proteinbarer, produceret efter raw food filosofien), CaviArt(tangkaviar) og CULT (energidrikke). Alle tre virksomheder søger nye samarbejdspartnere gennem Enterprise Europe Network.

Besøg på Food Festival
Om fredagen omfattede programmet også et besøg på Food Festival. Formålet var at vise, hvad den danske fødevarebranche har at byde på og besøge de udstillere, der på forhånd havde tilkendegivet interesse for at søge internationale samarbejdspartnere via netværket. Gruppen var fascineret over stemningen på Food Festival og over de skønne smagsprøver, som de blev budt på hos HELT Honning (Innovative smagskombinationer og design), Cold Hand Winery (kvalitetsfrugtvine), Hornbeer (prisvindende øl), Norliq(kvalitetslikører), Soy4You(sojagranulat – vegetabilsk alternativ til kød) og Samsø Landkøkken(olier, vinaigrette, salte, marmelader og sirupper).
   
Sektorgruppemødet i Aarhus blev således et miks af sociale og arbejdsmæssige oplevelser af høj kvalitet, der har skabt grobund for, at der i fremtiden vil blive underskrevet endnu flere samarbejdsaftaler imellem danske og udenlandske virksomheder.

Læs eksempler på, hvordan danske virksomheder i fødevarebranchen tidligere har fundet internationale samarbejdspartnere ved hjælp af Enterprise Europe Network her

Yderligere information:
Kathrine Vejgaard Stage
Agro Business Park/Enterprise Europe Network
E-mail: kvs@agropark.dk
Tlf.: 3050 3625

Anders Skeem
Agro Business Park/Enterprise Europe Network
E-mail: as@agropark.dk
Tlf.: 4030 9637

Fakta
Agrofood Sector Group er en bottom-up gruppe under Enterprise Europe Netværk, der arbejder specifikt med matchning i fødevare- og landbrugssegmentet. Agro Food Sector Gruppens cirka 60 medlemmer besøger Danmark primo september 2014 i forbindelse med European Food Venture Forum og Food Festival.

Arbejdsgruppen hjælper europæiske virksomheder med at identificere potentielle internationale samarbejdspartnere.

Yderligere information:

Kathrine Vejgaard Stage
Site Manager
Tlf. +45 8999 2525
E-mail: kvs@agropark.dk

Anders Skeem
International projektkonsulent
Tlf. +45 4030 9637
E-mail: as@agropark.dk

 

 

På billedet ses dette års deltagere fra Enterprise Europe Network Agro Food sektorgruppen.